Лісівники Довжанського лісомисливгоспу зібрали 5 тонн насіння

5 років ago admin 0

Ліс починається з насінини…Якісне лісове насіння – це запорука здорового, біологічно-стійкого майбутнього лісу! Посів жолудів є основним способом відновлення дубових лісів у Загатському лісництві. Стиглі жолуді опадають з дерев у середньому впродовж місяця.

Найкращими середніми термінами збору жолудів можна вважати кінець вересня — початок жовтня. У залежності від місцевих умов і особливостей погоди влітку і восени терміни можуть незначно зміщуватися в ту або іншу сторону.

Жолуді висівають у розсадниках тієї самої осені, або зберігають до весни. Насінні роки (роки врожаю жолудів) бувають раз в 5-6 років.

Лісничий Загатського лісництва Мисло В.П. та помічниця лісничого Маргіта Г.І. попрацювали на славу, зібравши 2500 кг насіння дуба скельного з ПЛНД. І це тільки насіння з ПЛНД. Всього ми зібрали 5000 кг, 2,5 тонни з яких насіння дуба звичайного. При плані 200 кг, факт перевищено на 2500%!!!

Ліс починається з насінини…Якісне лісове насіння – це запорука здорового, біологічно-стійкого майбутнього лісу! Посів жолудів є основним способом відновлення дубових лісів у Загатському лісництві. Стиглі жолуді […]