В Ужгороді уперше з часів незалежності України запрацював комунальний транспорт

5 років ago admin 0

В Ужгороді у неділю, 21 жовтня 2018 року, перші три з 10 придбаних для КП “Ужгородський муніципальний транспорт” нових автобусів “Електрон” вийшли на маршрут №20. У грудні 2016 року було створено КП “Ужгородський муніципальний транспорт”, наступним кроком стало виділення коштів для придбання нових автобусів.

У лютому цього року комунальне підприємство через майданчик електронних публічних закупівель «ProZorrо» придбало у ТзОВ “Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» 10 пасажирських міських автобусів великої місткості з низьким рівнем підлоги моделі А18501 «Електрон». Загальна місткість – стоячих та сидячих – 102 чоловік. Під’їхавши до зупинки, водій може зупинитися максимально близько до бордюру і навіть до 8 сантиметрів опустити підлогу. Середні двері, біля яких позначка з візочками – щоб комфортно було заходити з маленькими дітьми та людям із обмеженими рухомими можливостями. Для них же є і кнопка для входу, розташована нижче, ніж інші, трап для заїзду/виїзду.

У салоні – зручні крісла, окреме місце для людей з інвалідністю на візочках, із відкидною площиною, яку можна зафіксувати ременем і спертися спиною. На кріслах, поруч із якими позначка про те, що це місця для літніх людей та людей з інвалідністю – є можливість підняти поручні. Водій може відкривати всі троє дверей, а якщо пасажирів мало, вони можуть увійти/вийти, скориставшись сенсорною кнопкою.

Від сьогодні нові комфортабельні автобуси працюють на маршруті №20, незабаром ще 7 “Електронів” виїдуть на новий маршрут – №18″. Нагадаємо, маршрут №18 – новий і так званий наскрізний: їздитиме з найбільш багатонаселеного Нового району Ужгорода попри залізничний вокзал, вулицю Мукачівську, площі Шандора Петефі та Корятовича на БАМ.

https://youtu.be/KnteGzTYiAE