Ужгородський національний університет відзначає 73-річчя

6 років ago admin 0

Сьогодні відбулося урочисте засідання Вченої ради Ужгородського національного університету з нагоди 73-річчя вишу.

Привітати УжНУ зі святом прийшли викладачі, декани факультетів, закордонні колеги, зокрема із США, Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії, колишні випускники. У засіданні взяли участь народний депутат України Роберт Горват, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Мірослав Мойжіта, перший заступник Генерального консула Угорщини в Ужгороді пан Ласло Куті, інші поважні гості.

У вітальному слові ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка наголосив: «Тішить, що за останні роки УжНУ стає одним із університетів-лідерів. Ми зростаємо разом. Переконливо це доводять не тільки рейтинги вишу, а й участь у різноманітних наукових проектах, співпраця з вищими навчальними закладами Європи, перемоги наших студентів у всеукраїнських та міжнародних олімпіадах тощо».

Із вітальним словом виступив також голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, який, зокрема, вручив грамоти обласної ради. Привітав найбільший виш краю з днем народження і народний депутат Роберт Горват, який вручив грамоту Верховної Ради доктору історичних наук, професору УжНУ, письменнику Сергію Федаці.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак відзначив вагому роль УжНУ в розвитку обласного центру і Закарпаття загалом.

«Від імені міського голови Богдана Андріїва та Ужгородської міської ради вітаю вас із черговим ювілеєм. Співпраця, яка побудована між університетом і міською радою, характеризується новими креативними ідеями, що сприяють розвитку не лише студентів, викладачів, а й нашого міста загалом. Ми реалізували вже декілька успішних проектів, зокрема Літній університет, стажування студентів і випускників у структурних підрозділах міськради тощо. Натхнення і сил для подальшої діяльності», – побажав Олександр Павлович, а відтак вручив грамоти Ужгородської міської ради директору Ресурсного центру сталого розвитку УжНУ, кандидату політичних наук, доценту кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій факультету історії та міжнародних відносин Ганні Мелеганич, провідному спеціалісту Центру інновацій та розвитку УжНУ Ярославу Світлику. Відзнаку також отримала спеціаліст І категорії відділу гуманітарно-виховної роботи Центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування УжНУ Роксолана Блажівська.

Грамотами ректора УжНУ за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у розвиток національної освіти і науки, високий професіоналізм та з нагоди святкування 73-ї річниці Ужгородського національного університету нагородили кращих викладачів вишу.

Під час урочистостей лунало чимало привітань та теплих побажань на адресу УжНУ.

1 of 19