120 курсантів Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного відвідали озеро Синевир (ФОТО)

2 роки ago admin 0

Цими теплими осінніми, сонячно-золотистими днями, для ста двадцяти осіб, які нині проходять навчання в Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, було організовано екскурсію по мальовничих та цікавих місцях НПП «Синевир», а саме – найбільшого об’єкта природного походження в Українських Карпатах – озера Синевир, – йдеться на сторінці парку в facebook.

Більшість курсантів вперше мали можливість побувати в найцікавіших куточках Карпат, спостерігати за мальовничими краєвидами природно-заповідного фондута ознайомитися з історико-культурними місцями національного парку.

Високі гори, кришталево чиста вода річок та озер, високі дрімучі дерева смереково-ялинового лісу, дикі звірі все це надовго залишиться у пам’яті молодих військовослужбовців та майбутніх захисників нашої країни. Вони із неабиякою цікавістю та захопленням слухали розповіді та легенди про мальовниче озеро Синевир, які до них доносила екскурсоводка НПП «Синевир» – Віра Нірода.

Вона зауважила, що екскурсія з ста двадцятьма молодими, веселими, бадьорими, а інколи й жартівливими майбутніми офіцерами, була найпопулярнішою в її практиці.

«Прогулявшись з ними довкола озера, їх цікавило все, а головнеїм хотілося глибше зануритися в історію гірського краю, бо зрозуміли, що екскурсія – це найлегший спосіб пізнати історію того чи іншого краю» – додає Віра.

Така належна організація проведеної культурно-просвітницької екскурсії додала майбутнім офіцерам можливості й натхнення відновити свої духовні та фізичні сили, а також ділитися з близькими своїми враженнями про неповторну та унікальну красу Карпат.