У районі відзначили День захисника України

6 років ago admin 0
alt  День захисника України – це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також нагода згадати історичні перемоги попередніх поколінь, які своїми бойовими звершеннями здобували та відстоювали свободу і незалежність України.

   З метою вшанування захисників України усіх поколінь 12 жовтня, керівництво району, учасники АТО, представники громадських організацій, військовослужбовці урочисто поклали квіти до Пам’ятного знаку Борцям за Свободу та Незалежність України, Героям небесної сотні та загиблим в зоні АТО.

   Після чого, присутні вшанували пам’ять славних синів України  хвилиною мовчання.

  З нагоди Дня захисника України, за вагомий внесок у справу зміцнення незалежності нашої Батьківщини, територіальної цілісності, оборонної могутності держави, активну громадську позицію грамотами райдержадміністрації та райради відзначили солдатів 69 окремого батальйону територіальної оборони Михайла Михайловича Владімирцева, Станіслава Ігоровича Кузьму та Романа Степановича Поповича-Шимка.

   Також під час заходу настоятель греко-католицького храму отець Василій відслужив панахиду за померлими героями.

   Опісля, присутні відправилися до сквера перед Іршавським міським центром позашкільної роботи, де відбулося освячення меморіальних дошок загиблим іршавчанам в зоні АТО. Присутні помолилися за упокій душ померлих патріотів та поклали квіти та запалені лампадки до пам̓ятних дошок.

   Минулого року було встановлено пам̓ятні дошки з іменами загиблих Юрія Короля с. Заріччя, Юрія Соколачко с. Лоза та Олександра Данільченко с. Ільниці. Цьогоріч, за ініціативи командира 69 Окремого Батальйону Територіальної оборони, капітана Петра Горзова та військовослужбовців, які одні з перших поповнили ряди цього батальойону було проведено роботи по оновленню меморіальних дошок та встановлено ще одну  – нашому земляку, який загинув на Сході України Мирославу Мислі.

    Вічна і світла пам’ять про героїв назавжди залишиться в наших серцях, адже вони – яскравий приклад того, як потрібно любити і захищати свою державу. 

   Слава Україні! 

   Героям Слава! 

alt

alt

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 alt

alt

alt

alt

 

alt

alt

alt

alt

alt