У лісівників Міжгірського держлісгоспу можна повчитися господарювати

6 років ago admin 0

Любити ліс можна по-різному. Одним зручніше це робити з висоти міських багатоповерхівок, іншим – під час відпочинку та дозвілля на природі, комусь – просто милуючись безмежними щедротами лісової скарбниці. А от у працівників лісу ця любов зовсім інша. Загартована трудовими буденними турботами та самовідданою працею – вона непідробна і щира. У цьому переконаний лісівник зі стажем, директор Міжгірського лісгоспу Іван Барна.

Іван Юрійович каже, що лісівник – господар не тільки в лісі, а ще там, де його праця затребувана. На його переконання, лісівник – це більше, ніж професія. Це спосіб життя, спосіб мислення і особливий світогляд тих, хто по-справжньому відданий своїй благородній справі.

«Однак для хороших показників та порядної роботи постійно потрібно дбати не тільки про ліс, а й про працівників – лісових охоронців. Для цього люди мають бути забезпечені теплим комфортним одягом, гідною зарплатнею та якісними умовами праці. Про останні варто зазначити, що тільки за останній рік за власни кошти та силами працівників державної лісової охорони створено максимально комфортні умови в Запереділянському лісництві».

Лісничий Запереділянського лісництва Василь Іванина:

«За останній рік завдяки директорові та лісівникам зроблено капітальний ремонт контори Запереділянського лісництва. І це не лише для працівників лісництва, а й штатних бригад, тобто працівників, які безпосередньо трудяться на лісосічних роботах, перевозять продукцію або стоять за станками. Люди забезпечені спецодягом, засобами індивідуального захисту та для них повністю оновлено контору лісницва».

«В ур. «Петровець» власними силами працівників Запереділянського лісництва під керівництвом лісничого було збудовано три бесідки та стіл, очищено від сміття значну територію урочищ «Петровець», «Козяй» та «Тішня». А окрім хороших умов праці лісівниками в травні місяці в урочищах на території лісництва було випущено у струмки 2000 штук форелі і для їх кращого розмноження та збудовано перепади та очищено джерела, русла та потоки від захаращення».

Любити ліс можна по-різному. Одним зручніше це робити з висоти міських багатоповерхівок, іншим – під час відпочинку та дозвілля на природі, комусь – просто милуючись безмежними […]