У ДП «СЛАП «Іршаваагроліс» створили та засіяли перший лісовий розсадник (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

ДП «СЛАП» «Іршаваагроліс» відтворює вирощування лісових культур. Серед мальовничого осіннього лісу на території підприємства в урочищі «Шандрихова криниця», лісогосподарської дільниці №3, лісівники облаштували та засіяли перший лісовий розсадник площею 0,4 га.

За словами в.о. директора ДП «СЛАП» «Іршаваагроліс» Руслана Прокопця, на сьогоднішній день на лісових угіддях підприємства не проводяться суцільні рубки, тож головною метою розсадника стане реалізація саджанців та сіянців. Основною лісоутворюючою породою на території ДП «СЛАП» «Іршаваагроліс» є бук, тож лісівники вирощуватимуть такі породи дерев як дуб, ясінь, липа широколиста, горіх грецький.

У свою чергу головний лісничий ДП «СЛАП» «Іршаваагроліс» Дмитро Шандра розповідає: «Перевага розсадника у його розміщенні, а саме посеред лісу та на оптимальній висоті для росту дерев, а також родючому грунті. Після культивації земельної ділянки, лісівники висаджують насіння згідно з технологіями вирощування лісових культур».

В майбутньому лісівники ДП «СЛАП» «Іршаваагроліс» планують збільшувати кількість розсадників та активно зайнятись лісоутворенням.

Лісівники сьогодні засіяли хороший посадковий матеріал – жолуді високої якості та відповідно через рік уже можна збирати врожай.

ДП «СЛАП» «Іршаваагроліс» відтворює вирощування лісових культур. Серед мальовничого осіннього лісу на території підприємства в урочищі «Шандрихова криниця», лісогосподарської дільниці №3, лісівники облаштували та засіяли перший лісовий […]