Понад дві сотні пакунків малюка вже видали в Ужгороді для новонароджених

5 років ago admin 0

В Ужгородському міському пологовому будинку на сьогодні, 11 жовтня, видано мамам при виписці із новонародженими дітками 102 пакунки малюка, або ж, як їх ще називають, «бебі-бокси». Із них – 35 мешканкам Ужгорода. Також через департамент праці та соціального захист населення Ужгородської міської ради видано 99 пакунків.

Нагадаємо, відповідно до Постанови Кабміну (№512) пакунок малюка, до якого входять найнеобхідніші речі для новонароджених – одяг, підгузки, дитяча косметика, іграшки тощо видають діткам, що народилися з 1 вересня цього року.

Відповідно до затвердженого Порядку право на отримання “пакунка малюка” мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили дитину.

Пунктом 9 Порядку визначено, що “пакунок малюка” видається під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку.

Якщо на день виписки у пологовому будинку не було в наявності “пакунків малюка”, мати або батько в пологовому будинку оформляли заяву до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. За заявою місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення забезпечує “пакунок малюка” (не пізніше 17 робочих днів) отримувачу за місцем проживання.

1 of 2