Згасла зірка співця Карпатського краю – письменника Володимира Фединишинця

6 років ago admin 0

VFГромадськість краю з глибоким болем сприйняла сумну звістку про те, що 3 жовтня перестало битися серце сумлінного трудівника Слова, відомого літератора, члена Національної спілки письменників України Володимира Степановича Фединишинця.

Не стало серед нас “опришка в моднім пальті” та піонера верлібру на Закарпатті, життєва дорога якого розпочалася 9 травня 1943 року в селі Репинне Міжгірського району. Володимир Фединишинець закінчив філологічний факультет Ужгородського державного університету. Зразком у житті і творчості для нього стали Іван Франко й Олександр Духнович. Письменник прагнув усю повноту свого таланту віддати рідному краю, присвятивши себе служінню літературі.

Його творча спадщина багата і різноманітна. Це понад 70 видань, серед яких  поетичні збірки “Секунди серця”, “Сині серпантини”, “Едельвейси”, “Перспектива”, “Срібні силуети” та багато інших. Його перу належать романи “Бранці лісу”, “Отець Духнович”, збірки оповідань і повістей “Свято Білої музейної Ворони”, “Сексуалітет”, низка документальних монографій, творів для дітей, книга інтерв’ю “Не помру, доки не напишу бестселер…”.