Щодо фонду енергоефективності України  

6 років ago admin 0

fund_eeМіністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки ЄС та Уряду Німеччини та відповідно до статті 20 Директиви 2012/27ЄС створено в Україні Фонд енергоефективності, для роботи якого передбачено фінансування з Державного бюджету, ЄС та Німеччина (в рамках міжнародної співпраці) співфінансуватимуть проекти та технічну допомогу.

Ключовим учасником ФЕЕ є об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Обов’язковим та першочерговим заходом є проведення енергоаудиту, який визначить енергетичні характеристики будинку, обґрунтування заходів з енергоефективності та їх орієнтовну вартість. В разі виконання всіх робіт та умов передбачених програмами ФЕЕ, останній проводить виплату гранту в межах 40 відсотків від загальної вартості проекту.

Впровадження інструментів підтримки енергоефективних заходів у житловому секторі шляхом залучення грантових програм підтримки енергоефективності дозволить: досягти зниження рівня споживання енергії, зниження витрат на комунальні послуги та бюджетних витрат на соціальне забезпечення; підвищення рівня комфорту та якості життя громадян, підвищення якості майна; стимулювання економічної діяльності та сектору малого та середнього бізнесу.