Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за вересень (+відео)

6 років ago admin 0

Другого жовтня в Управлінні ДСНС України  у Закарпатській області відбулася підсумкова нарада за вересень 2018 року. У заході, який пройшов під головуванням першого заступника начальника Управління Володимира Ціцея, взяли участь керівний склад служби “101” та начальники структурних підрозділів краю.

Розпочалася оперативна нарада з приємного – вручення особовому складу чергових спеціальних звань та відзнак за сумлінну службу.

Далі присутні проаналізували свою діяльність за минулий місяць та намітили головні завдання подальшої роботи. Серед іншого було відзначено‚ що всі пріоритетні завдання‚ які ставилися перед рятувальними підрозділами‚ у цілому виконані. Бійці ДСНС області відреагували на всі надзвичайні події та ситуації‚ причому не допустили їх розвитку понад рівні‚ на яких вони виникали.

Так, упродовж вересня на території області жодної надзвичайної ситуації не сталося, хоча з початку року в регіоні таких було п’ять. За звітний період підрозділами Управління області було здійснено 288 виїздів на гасіння пожеж та загорянь. Внаслідок вогняного лиха загинуло 6 краян, правда, обійшлося без травмованих.

Окрім цього упродовж місяця, що минув, в області зареєстровано 37 некласифікованих надзвичайних подій. Так, на водних об’єктах Закарпатської області загинула одна людина. Фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення 9 разів виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів. Разом із тим, гірські пошуковці 6 разів вирушали на проведення пошуково- та аварійно-рятувальних робіт. Також акарпатські надзвичайники працювали на ліквідації наслідків п’яти дорожньо-транспортних пригод. Усього ж з початку року в краї зареєстровано 392 надзвичайні події.

Підсумовуючи результати наради, перший заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей озвучив основні завдання до кінця поточного року, серед яких першочерговим є забезпечення готовності підрозділів Управління  до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду, а саме: підготовка техніки та спорядження, уточнення розрахунків, удосконалення взаємодії з аварійними підрозділами інших органів влади. Основна увага підрозділів Управління має бути зосереджена на попередженні загибелі й травмування людей на пожежах та різного роду надзвичайних ситуаціях.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0268.JPGDSC_0219.JPG

DSC_0248.JPGDSC_0250.JPG