Роз’яснювально-інформаційні акції на підтримку детінізації праці відбулися у Тячеві і Сваляві

6 років ago admin 0

На виконання доручення Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана щодо детінізації ринку праці (за результатами наради від 3 вересня 2018 року) фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області продовжують проводити у краї широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію.

Протягом 26-27 вересня головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів на чолі з його керівником Ярославом Турянським спільно  з представниками районних відділень Пенсійного фонду, об’єднаної територіальної громади, місцевими журналістами побували у Тячеві і Сваляві, де мали зустрічі з тамтешніми приватними підприємцями та їхніми найманими працівниками. Учасники робочих груп відвідали в основному торговельні заклади райцентрів, оскільки торгівля, на жаль, залишається однією з найбільш ризикованих галузей щодо використання праці неоформлених працівників.

У ході зустрічей йшлося про важливість викорінення у державі такого ганебного явища, як нелегальне працевлаштування, а також про необхідність дотримання норм трудового законодавства з боку роботодавців і їх працівників. Принагідно посадовці Управління Держпраціроздали учасникам заходів інформаційні буклети та повідомили, що з 5 жовтня будуть посилено проводитися  спільні заходи контролю, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів. Отримати кваліфіковане роз’яснення мешканці Сваляви і Тячева могли і в мобільно-консультативному центрі, що працював на вулицях цих міст.