Засідання виконкому Ужгородської міської ради: Програма підтримки «Дороги життя» на 2019 рік, схема розташування об’єктів дрібно-роздрібної торгівлі, розширення переліку адмінпослуг

6 років ago admin 0

У середу, 26 вересня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Розпочали його із заслуховування звіту про роботу КП “Водоканал міста Ужгорода”, після чого члени виконкому перейшли до розгляду питань у порядку денному. Найперше погодили Програму діяльності медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» на 2019 рік.

Нагадаємо, медико-соціальний центр «Дорога життя» – єдиний заклад в Ужгороді медико-соціальної та психолого – педагогічної реабілітації осіб з вадами фізичного та розумового розвитку. Благодійна, неприбуткова, недержавна організація, яка здійснює соціальний захист дітей-інвалідів із вадами опорно-рухового апарату, ментальними та мовними розладами, проводить з ними соціально-педагогічну та медичну реабілітацію, діє в Ужгороді з жовтня 1999 року.  На обліку «Дороги життя» перебувають 365 осіб. 74 дітей отримують послуги у відділенні раннього втручання, 45 дітей з вадами розвитку складають постійний контингент дітей Центру та отримують психологічну і логопедичну корекцію, 24 молодих людей з проблемами інтелектуального розвитку відвідують групу соціальної реабілітації інвалідів та денної зайнятості, 23 дітей проходять за програмою інтеграції (шкільна освіта в ліцеї «Лідер» ЗОШ № 20, ЗОШ № 8), 105 дітей непостійного контингенту проходять курсову реабілітацію в Центрі, 155 дітей задіяно в соціально-культурних програмах центру.

Фінансування передбачено у розмірі 1 млн. 900 тис. грн., програму ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Також члени виконкому визнали соціальною рекламою інформаційні плакати «Молитва за Україну», присвячені 27-ій річниці Незалежності України, що розміщувалися на існуючих рекламоносіях 20-24 серпня 2018 року за адресами: проспект Свободи, 65 – 1 од.; проспект Свободи, 55 – 2 од.; проспект Свободи, 49 – 1 од.; вулиці Марії Заньковецької, 12 – 1 од.;

перехрестя вулиць Марії Заньковецької та Тиводара Легоцького – 1 од.

У зв’язку із розміщенням соціальної реклами ПП “Рекламна агенція Люкс” звільнили від сплати за тимчасове користування місцями для розміщення засобів зовнішньої у цей період.

Проект рішення про надання дозволу на зміну місця розміщення рекламних конструкцій (сіті-лайтів) розміром 1,2 м х 1,8 м на пл. Шандора Петефі відклали на довивчення.

Крім того, погодили члени виконкому приватизацію кількох квартир. Серед прийнятих рішень і такі, що сприятимуть приватизації житла мешканцями гуртожитків. Кільком особам, які подали заяви, відмовили – у зв’язку з наявністю власного житла та вже використаним правом на приватизацію.

Підтримали і доповнення до додатку до Положення про порядок надання одноразової допомоги на встановлення індивідуальної (автономної) системи електричного опалення на території Ужгорода. Зокрема, до переліку додали інвалідів І, ІІ, ІІІ групи загального захворювання; громадян, які мають хронічні захворювання та потребують постійного лікування; інших громадян за рішенням комісії.

Іншим рішенням погодили надання допомоги на встановлення електричного опалення двом родинам.

На засіданні виконкому  надали дозволи на переведення житлових приміщень у нежитлові: квартири на вул. Августина Волошина, 1 площею 20,4 кв. м під офісні приміщення; квартири на пл. Жупанатській, 11 площею 74,7 кв. м, яка належить на праві приватної власності громадській організації «Товариство угорської культури Закарпаття» під офісні приміщення.

Рішенням зобов’язали власників укласти договір з департаментом міського господарства про сплату грошової компенсації в цільовий соціально-економічний фонд розвитку міста; укласти з відповідними організаціями угоди про оплату комунальних послуг та експлуатаційних видатків, пов’язаних з утриманням будинку та прибудинкової території тощо.

Затвердили і комплексну схему розташування об’єктів дрібно-роздрібної торгівлі на території Ужгорода. Ситуаційний план передбачає зони дрібно-роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, тимчасової/святкової дрібно-роздрібної торгівлі, надання послуг у сфері розваг, розміщення ярмарків. На картах можна оглянути всі території, де і яке обладнання можна розміщувати.

Також розглянули проект рішення про присвоєння поштових адрес існуючим та новозбудованим спорудам. Відтак згідно з адресним планом міста нові поштові адреси присвоєно у провулках Хустському, Зоряному, на вулицях Героїв, Олександра Фединця, Собранецькій, а також на площі Театральній.

Внесли і зміни та доповнення до переліку адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП Ужгородської міської ради. Доповнили перелік послугами: «Надання інформаційної довідки щодо відповідності місця розташування об’єкта вимогам ДБН (надаються через управління містобудування та архітектури);

«Розміщення об’єктів дрібно роздрібної торгівлі» (надаються через управління економіки та стратегічного планування).

Із переліку адміністративних послуг вилучили: про розміщення пересувного обладнання для підприємницької діяльності у сфері відпочинку та розваг; про розміщення пересувного обладнання для підприємницької діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування.

1 of 11