ЗАСІДАЛА МІЖВІДОМЧА КООРДИНАЦІЙНО-МЕТОДИЧНА РАДА З ПРАВОВОЇ ОСВІТИ НАСЕЛЕННЯ

6 років ago admin 0
 

   alt14 вересня, під головуванням керівника апарату РДА Олега Козенюка проведено засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

   На порядку денному присутні розглянули  6 питань, зокрема: про проведення тижня правових знань; про надання соціальних послуг сім`ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, з метою збереження родинних стосунків для дитини; про проведення у школах науково-практичних конференцій круглих столів, тренінгів присвячених проблемам розвитку правової освіти, визначним подіям у житті держави; про стан роботи з профілактики та боротьби з правопорушеннями серед неповнолітніх та завдання щодо подолання дитячої злочинності; про підсумки правоосвітньої та правовиховної роботи в закладах освіти району у 2017-2018 навчальному році;про національно-патріотичне виховання дітей та молоді як основу формування громадянської самосвідомості.

    Оскільки щороку у жовтні в Іршавському районі проходить Тиждень правових знань, приурочений Дню юриста, що відзначається 8 жовтня, членами районної МКМР затверджено план правоосвітніх заходів, які будуть проведені з 8 по 12 жовтня 2018 року, зокрема буде проведено: день відкритих дверей в Іршавській РДА, здійснено виїзд у школи та проведено науково-практичні конференції, круглі столи, тренінги, присвячені проблемам розвитку правової освіти, визначним подіям у житті держави та організують виставу «Пролісок» у Імстичівській та Іршавській школах та Ільницькій гімназії.

    Розгляд усіх питань супроводжувався жвавим обговоренням та дискусіями. Було озвучено чимало пропозицій щодо покращення правоосвітньої діяльності тієї чи іншої установи або органу. Завершено засідання прийняттям відповідних рішень з усіх питань порядку денного.