У Берегові феєрично відмітили День працівника лісу

6 років ago admin 0
У неділю, 16 вересня, в самісенькому центрі історичного Берегова урочисто відзначили День працівника лісу.
 
У Берегсаці свято було організовано у кращих лісівничо-угорських традиціях саме завдяки зусиллям директора Берегівського держлісгоспу Богдана Шойного, який учора святкував не тільки професійне свято, але і День народження!
 
З нагоди свята привітати трудівників лісової галузі завітали голова обласної адміністрації Геннадій Москаль, заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, голова Берегівської РДА Іштван Петрушка, голова Берегівської районної ради Йосиф Шін, міський голова Берегова Золтан Бабяк, заступник начальника Закарпатського ОУЛМГ Ігор Коцур, керівник відділу цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України оперативного командування “Захід”, учаснику АТО, підполковнику Рисюку Андрію Миколайовичу, керівники установ, організацій та підприємств району, запрошені гості та візитери із навколишніх міст і сіл, а також представники ЗМІ.
 
Із щирими привітаннями та найкращими побажаннями з нагоди професійного свята Дня працівника лісу, до “винуватців” урочистості та всіх присутніх звернулися голова обласної державної адміністрації Геннадій Москаль:
 
“Шановні працівники лісової галузі, шановні гості, щиро вітаю Вас з професійним святом! Для Закарпаття, яке за залісненням займає перше місце, праця лісівників надзвичайно важлива. У гірському краї лісова галузь має величезний потенціал, стрімко розвивається та впливає на наповнення бюджетів усіх рівнів. Ліс – багатство нашого краю, тому люди, які працюють задля його охорони, збереження та примноження, заслуговують на особливу повагу. Переконаний, результати вашої щоденної праці й надалі будуть позитивним імпульсом для зміцнення соціально-економічного розвитку області”.
 
“Україна займає восьме місце в Європі за площею лісів,- каже господар свята та іменинник, директор Берегівського держлісгоспу Богдан Шойного.- Але їх масиви стрімко скорочуються, насамперед із-за непродуманих вирубок, незадовільного догляду, несвоєчасною висадкою молодих деревцят тощо. Потрібно дбайливо ставитись до всенародного багатства і тоді ліс віддячить нам здоровим кліматом, екологією, економічною стабільністю.”
 
Під бурхливі оплески глядачів виступили члени танцювальної корпорації “Друзі” з обласного центру. У їх виконанні глядачі побачили як оригінальні сучасні, так і запальні народні хореографічні композиції. До речі, цього дня відзначав свій 50-літній ювілей художній керівник колективу Євген Брежинський, якому вдячні вихованці подарували квіти.
 
Хвилю оплесків зірвав юний співак “Падіюну” Ціна Балог, який “підлестив” господарям угорською піснею. На “ура” сприймали берегівчани та їх гості оперну співачку з Перечинщини Мирославу Швах-Пекар, яка зараз працює в Англії і спеціально приїхала на свято. І, звичайно, вкотре вражав Народний артист України Олександр Пономарьов.
 
День працівника лісу, мабуть, одне з найвеселіших і наймасовіших народних гулянь. Адже програма розрахована на дорослих і дітей.
 
Після запальної концертної програми лісівники привітати одне одного.
 
Чесно кажучи, такого класного фестивалю у мене не було вже давненько. Все якось не виходило відпочити так, щоб була користь і душі та було так весело. Свято у лісівників у Берегові, куди ми вирішили за рекомендацією подруги моєї дружини, навіть перевершило мої очікування. За якихось чотирьох годин я побачив стільки нового про лісівників і набрався таких класних і незабутніх вражень, описати які не вистачить і слів, – відмітив гість з Львівщини Віктор.
 
 
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

У неділю, 16 вересня, в самісенькому центрі історичного Берегова урочисто відзначили День працівника лісу.   У Берегсаці свято було організовано у кращих лісівничо-угорських традиціях саме завдяки […]