Іршавщина на українсько-польському Дні Добросусідства

6 років ago admin 0

alt

 

  15 вересня, на території тимчасового переходу поза пунктом пропуску в районі 127-го прикордонного знаку поблизу с. Лубня Великоберезнянського району відбувся українсько-польський День добросусідства.

   Метою заходу є розвиток транскордонного співробітництва та євроінтеграції, створення простору для налагодження співпраці між громадами та зростання ділової активності   прикордонних регіонів.

    Цього дня, у рамках проведення заходу було урочисто підписано програму спільних дій між Закарпатською  обласною державною адміністрацією (Україна) та Підкарпатським воєводством (Республіка Польща) на 2019 рік за участі Закарпатської обласної ради та Сеймику Підкарпатського воєводства. Його скріпили своїми підписами Геннадій Москаль – голова Закарпатської обласної державної адміністрації, Владислав Ортиль – маршалек Підкарпатського воєводства, Петро Грицик – в. п. голови Закарпатської обласної ради, Єжи Ципруш – голова Сеймику Підкарпатського воєводства.

   Відбулося також підписання Грантового контракту про фінансування в  рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» 2014-2020 великомасштабного інфраструктурного проекту «Зниження епідемії туберкульозу на прикордонних  територіях України і Польщі  шляхом будівництва туберкульозної лікарні на 100 ліжок у Закарпатській області та впровадження інноваційних методів моніторингу, профілактики і лікування  туберкульозу». Документ  завізували Адам Гамрищак – заступник Міністра інвестицій та розвитку Польщі та  Володимир Маркович – директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації.

   Після офіційних привітань гості мали змогу подивитися концерт фольклорних колективів, як з української так і з польської сторони.  А в розташованих наметах представники самоврядних громад країв  частували гостей стравами закарпатської та польської кухні, показували вироби народних умільців.

   На українсько-польський День Добросусідства, завітала і Іршавська делегація на чолі із головою райдержадміністрації Олександром Горіним.

   Представники від району гостинно приймали всіх високопоставлених гостей до своєї «скромної оселі» і частували смачними стравами іршавської кухні. Було також презентовано досягнення нашого району, а саме, чималий спектр рекламно-інформаційної продукції – карти, буклети, листівки з туристично-привабливими куточками нашого краю, сувенірну продукцію, виготовлену власноруч нашими іршавськими народними умільцями

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt