Закарпатський обласний музично-драматичний театр зіграє виставу "Круті віражі" у Парижі, на Монмартрі

6 років ago admin 0

5-6 жовтня Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв покаже своє мистецтво у паризькому театрі «L’Atalante» на Монмартрі.

Ужгородці зіграть виставу Еріка Ассу «Круті віражі», яка з успіхом йде на нашій малій сцені. (Режисер – заслужений артист України Михайло Фіщенко, в ролях – заслужений артист України Степан Барабаш та Дар’я Горшкова).

Цю п’єсу на двох акторів відомий французький драматург написав для Алена Делона та його доньки, після чого вона завоювала популярність у цілому світі.

Виставу «Круті віраж» «шерегіївці» успішно показали в українській програмі міжнародного театрального фестивалю «Андріївський фест» у Києві. Виконавиця головної ролі Дар’я Горшкова отримала відзнаку фестивалю за кращу жіночу роль.

 

До Парижа закарпатці їдуть з ініціативи акторки Вероніки Перверзєвої. Уродженка Невицького, вона свого часу працювала у Закарпатському муздрамтеатрі, потім вчилася в Києві, грала в Національному театрі Івана Франка, знімалася в кіно. Уже понад двадцять років мешкає з чоловіком у Парижі, де займається популяризацією сценічного мистецтва та французько-українськими культурними зв’язками. Показати закарпатських театралів у Франції було її давньою ідеєю.

Перед гастролями в Парижі в суботу, 15 вересня, о 18.00 «шерегіївці» на малій цені Закарпатського муздрамтеатру покажуть останню прем’єру Михайла Фіщенка “Same time, next year” за п’єсою Б.Слейда, а в п’ятницю, 21 вересня, о 18.00 – вже згадані «Круті віражі».