Камерному оркестру Закарпатської обласної філармонії – 40 років

6 років ago admin 0

4.104 жовтня камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії сердечно запрошує на святковий концерт sз нагоди свого 40-річчя.

Колектив було створено у травні 1978 року. Очолив його відомий у краї диригент та педагог Йосип Гарчар. Він і заклав основи молодого колективу, а його справу гідно продовжили наступники – Тібор Вереш, Сава Лацанич, Павло Готвоні, Ярослав Мурин. А з 1992 року й до сьогодні керівником колективу є заслужений артист України Владислав Юрош.

Із перших років заснування камерний оркестр посів вагоме місце в музичному мистецтві Закарпаття й успішно представляв його далеко за межами краю. Творчі досягнення колективу говорять самі за себе: він є лауреатом ІІ-го Всеукраїнського конкурсу камерних оркестрів (1983р.); багаторазовим лауреатом обласної премії ім.Д.Задора в жанрі “Музичне виконавське мистецтво”; учасником І-го Міжнародного фестивалю сучасної української музики (м.Київ), постійним учасником Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики ім.Н.Висіч, фестивалю сучасної та класичної музики “Музичне сузір’я Закарпаття”, Міжнародного фестивалю “Музика без кордонів” (м.Ужгород) тощо.