Серпнева конференція освітян Перечиської ОТГ

6 років ago admin 0

     

29 серпня 2018 року відбулася серпнева педагогічна конференція освітян Перечинської ОТГ. У роботі конференції взяли участь керівники та заступники керівників закладів освіти Перечинської ОТГ, керівники методичних об’єднань учителів-предметників та учителі 1 класів. Учасників конференції піснею “Два кольори” привітав провідний спеціаліст відділу Годований Микола.

       Начальник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міської ради Ольга Барзак у звітній доповіді проаналізувала результати діяльності закладів освіти у 2017-2018 н.р. та окреслила завдання по продовженню реформування освіти в 2018/2019 навчальному році щодо надання якісних освітніх послуг, зосередила увагу присутніх на результатах виконання заходів, спрямованих на реалізацію діючих нормативних документів освітньої галузі.

       Нове освітнє середовище – це сучасний простір, сукупність умов, засобів і технологій для комфортного навчання учнів, учителів і батьків, – наголосила учитель 1 класу Перечинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гулей А.М.  1 вересня 2018 року всі першокласники прийдуть до Нової української школи. Найголовніше – ці діти навчатимуться за новим стандартом початкової школи і отримають якісно новий зміст освіти. Однак, щоб цей проект повноцінно реалізувати, окрім підготовки вчителів, потрібно також створити необхідне навчальне освітнє середовище. У зв’язку з тим, що в шкільному житті зросте частка групової ігрової, проектної і дослідницької діяльності, мають бути урізноманітнені варіанти упорядкування освітнього простору. Організація освітнього простору навчального кабінету потребує широкого використання нових ІТ-технологій, нових мультимедійних засобів навчання, оновлення навчального обладнання.

       Досвідом роботи з реалізації проекту Zero Waste School, започаткованому благодійною організацією Klitschko Foundation поділились учитель біології та екології Перечинської гімназії ІІ-ІІІ ступенів суспільно-гуманітарного напрямку Токар І.В. Мета проекту: через неформальне навчання школярів та вчителів впровадити культуру сортування відходів у своїй школі, громаді, а згодом і у світі. Завідувач Сімерським ЗДО Галас В.М. поділилась досвідом роботи у закладі дошкільної освіти. 

«Дякую Вам за все, що Ви зробили для освіти, робите повсякденно, плануєте і прагнете зробити завтра! Тільки у нашій спільній праці, взаєморозумінні, взаємопідтримці і спільній відповідальності – запорука нашого спільного успіху!

Бажаю усім учасникам освітнього процесу міцного здоров’я, щастя, благополуччя, творчих здобутків, виключно успішних та результативних кроків на шляху творення нової України», – зазначила у своєму виступі Ольга Барзак.

У роботі конференції також взяли участь заступник Перечинського міського голови Крижінівська Л., керуюча справами Перечинської міської ради Гафіянич Є. та  голова Перечинської райради Ласкін М.