Олександр Ледида: “У теж є питання до міського голови, але це не означає, що ми маємо втратити шанс відремонтувати набережну”

6 років ago admin 0

Під час сьогоднішньої зустрічі у міськраді з громадою Ужгорода голова Закарпатської ОДА в 2010 – 2014 рр. Олександр Ледида висловив припущення, що, очевидно, основна проблема в тому, що був розроблений проект з реконструкції набережної Незалежності, але люди з ним не ознайомилися, тому і почалася критика. Проте є кілька «але», які мають знати усі.

Перше й основне, на чому наголосив Олександр Ледида, це те, що зазвичай громада може розраховувати тільки на той бюджет, який збирає, і в його рамках працювати. Тому коли з’являються додаткові кошти, а в цьому випадку йдеться про 21 млн. грн. субвенції з державного бюджету, то їх гріх не використати. А якщо не освоїти до 31 грудня 2018 року, то ці кошти автоматично повернуться до держбюджету і більше розраховувати на них не варто.

«Віддати 21 млн. грн. – це неправильно! Так, у мене в самого є питання до міського голови, може, я з чимось і не згідний, але це не означає, що треба зараз віддати ці гроші і втрати шанс відремонтувати набережну», – додав Олександр Ледида.

Він також звернув увагу присутніх громадян, депутатів, бізнесменів на те, що частина активістів покинула зал засідань, тому про який діалог громадськості й влади може йти мова?

«Конструктивна розмова буде тоді, коли йтиметься про конкретні пункти – що в них добре чи погано. Але судячи з того, як усі організовано вийшли, я не вірю, що вони хочуть щось вирішувати. Виходить, серед них є люди, які прийшли просто «зарубати» питання».

Олександр Ледида пропонує все ж таки зібрати істориків, біологів, архітекторів, експертів, представників громадськості, а відтак ставити проект на стіл і розглядати по пунктах.