Гройсман доручив розібратись із бездоріжжям біля міжнародних пунктів пропуску, можливо пощастить і Закарпаттю

6 років ago admin 0

Стан доріг до українських пунктів переходу через кордон – «болюче питання» держави. Потрібно максимально швидко вирішувати проблему.

На цьому під час засідання Кабміну наголосив міністр інфраструктури Володимир Омелян. Повідомляє ZIK.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив: дорожня галузь України відновилась лише завдяки тому, що уряду знову повірили. Мовляв, для країни та бізнесу дуже важливими є виконання владою своїх обіцянок та системний підхід до вирішення питань.

«Ми ж розуміємо, що ані освіта, ані економіка, ані, навіть, військо не можуть функціонувати без нормальних доріг», – наголосив Омелян.

Відтак, на його думку, дуже важливо контролювати якість виконання цих ремонтів.

«Маючи належне фінансування, не можемо дозволити, щоб ці шляхи розвалились уже через два-три роки. Тому питання контролю «Укравтодором», Міністерством інфраструктури та громадськістю є найважливішим. Як ви знаєте, ми маємо уже запущену систему «Кост», яка моніторить дороги не лише на рівні «Укравтодору», а й областей. Йдеться про усі процедури – від закупівель сировини до завершення самих робіт», – розповів Омелян.

Та водночас він наголосив на необхідності внесення змін у бюджетний кодекс, щоб залучити кредитний ресурс для областей.

«Адже віримо, що завдяки цьому вдасться відремонтувати обласні дороги в рамках двох-трьох років. Тож я б дуже хотів, щоб ми зробили це уже цьогоріч», – зауважив міністр.

Окрім того, він наголосив на «болючому питанні» стану пунктів переходу через кордон.

«Я б попросив доручення Прем’єр-міністра, щоб максимально швидко можна було вирішити цю ситуацію. Адже у нас є невелика кількість переходів, а дороги, які до них ведуть, у дуже поганому стані», – зауважив Омелян.

У свою чергу Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман погодився із такою тезою. До того ж, на його думку, у зв’язку із збільшенням кількості громадян, як подорожують, потрібно і розбудовувати відповідну інфраструктуру.

«Кожну проблему потрібно вирішувати, практично, з нуля чи навіть із мінуса. Якщо у 2014-2015 році було просто неможливо цим усім управляти, адже наприкінці лютого на рахунку країни було 108 тисяч гривень. Це ж було катастрофа. Та не розумію, чому не можна було будувати дороги до 2014 року. Тоді «Укравтодор» довели до ручки», – заявив Гройсман.

Як повідомлялось, за словами керівника «Укравтодору» Славоміра Новака, цього року уперше за всю історію України обсяг виконаних ремонтних робіт на дорогах в окремих областях склав 97%.