ФРЗ взяла участь у круглому столі: "Зміцнення соціального діалогу та партнерства в Закарпатській області"

4 місяці ago admin 0


15 грудня Федерація роботодавців Закарпаття взяла участь у засіданні круглого столу на тему: «Зміцнення соціального діалогу та партнерства в Закарпатській області», організованого відділенням НСПП в Закарпатській області.

Метою заходу було обговорення стану та перспектив розвитку соціального діалогу, зміцнення партнерства з метою збереження соціального спокою в Закарпатській області.

У круглому столі взяли участь начальник відділення НСПП в Закарпатській області Роман Котляров, заступник начальника Ольга Воловар, головний спеціаліст Олександр Моргентал, заступник директора Департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Мирослава Фатула, заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віктор Погар, начальник Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Василь Грицик, в.о. директора Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості Йосиф Кажмір, заступник начальника Відділу з питань праці та зайнятості населення Управління економічного розвитку міста, начальник відділу з питань праці та зайнятості населення Ужгородської міської ради Олеся Афанасьєва, виконавчий директор Федерації Роботодавців Закарпаття Валентина Непійпова, Голова Закарпатської обласної ради профспілок Іван Зелінський, директор ПрАТ « Ужгородська швейна фабрика», ТМ «Парада» Мирослава Каламуняк, директор з кадрових питань та побуту ТОВ “Джентерм Україна” Жанна Сікора.

Роман Котляров свій виступ розпочав з інформації про діяльність відділення та підкреслив, що попри наявні труднощі та запровадження воєнного стану в країні, фахівці відділення продовжують активну діяльність щодо запобігання проявам дестабілізації у трудових колективах, зміцнення соціального діалогу та партнерства.

Мирослава Фатула звернулася із вітальним словом до учасників заходу та відзначила важливість роботи в сфері налагодження соціального діалогу та партнерства з урахуванням вимог дії воєнного стану.

Із вітальними словами до присутніх також виступили заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віктор Погар, в.о. директора Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості Йосиф Кажмір та соціальні партнери, які наголосили на плідній співпраці та побажали подальших звершень у забезпеченні соціального спокою у трудових колективах підприємств, установ, організацій області.

Із доповіддю про стан соціально-трудових відносин та розвиток соціального діалогу в Закарпатській області, виступили заступник начальника відділення Ольга Воловар та головний спеціаліст Олександр Моргентал.

Начальник Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Василь Грицик, повідомив про особливості роботи під час дії воєнного стану, зміни в трудовому законодавстві. Ознайомив з роботою Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області.

В.о. директора Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості Йосиф Кажмір під час виступу, детально розповів про нові аспекти Державної служби зайнятості зазначивши, що Уряд і надалі впроваджує та вдосконалює низку активних програм щодо запровадження економічних стимулів для бізнесу з метою працевлаштування безробітних, активно сприяє збільшенню зайнятості. Було проінформовано про компенсаційні виплати роботодавцям за:

– працевлаштування певних категорій безробітних;

– створення нових робочих місць;

– працевлаштування осіб з числа ВПО;

– можливість отримання ВАУЧЕРА на підставі якого здійснюються перепідготовка за робітничою професією; спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями;

– компенсації за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю (стосується 1-ї та 2-ї групи інвалідності).

Захід пройшов у форматі активного спілкування, дискусії, обміну пропозиціями та позиціями для подальшої співпраці сторін соціального діалогу.

По завершенню засідання Роман Котляров, подякував всім присутнім за конструктивний діалог та плідну дискусію.

Джерело @

НСПП