Повалені та вирвані з корінням дерева із лісів Свалявщини мають вивезти до зими (ВІДЕО)

6 років ago admin 0

Повалені дерева – вітровали – звичне явище в Карпатах. Лісівники періодично після обстеження лісових масивів виявляють їх та розчищають території, враховуючи екобаланс, аби не пошкодити вантажівками дари природи. Кілька вітровалів ще не ліквідували у Свалявському лісництві.

Зламані та повалені дерева, подекуди навіть з кореневою системою – такі наслідки вітровалу в урочищі Красний. Це 19 квартал Полянського лісництва Свалявського лісового господарства. Найбільше постраждало дерев у 2014 році – понад 3 тисячі кубометрів, а у цьому вітровалом пошкоджено приблизно півтори тисячі кубічних метрів деревини.

Крім того, що через гірську річку перед вивозом деревини лісівники спорудять мости, аби не пошкодити екобаланс у природі, подбають і про водозабори, які знаходяться на території Полянського лісництва. Також дозвіл на вирубку вітровалу повинні дати фахівці-лісопатологи.

Спочатку лісівники ліквідовують найбільш доступні вітровали, а потім черга за проблемними ділянками. Проте усі повалені дерева підуть у розробку до початку холодів, адже якщо залишити їх на зиму, лісопродукція втратить свої властивості і не принесе користі.

 

Повалені дерева – вітровали – звичне явище в Карпатах. Лісівники періодично після обстеження лісових масивів виявляють їх та розчищають території, враховуючи екобаланс, аби не пошкодити вантажівками […]