У День українсько-польського добросусідства заплановано підписання важливого документу про співпрацю між Закарпаттям та Підкарпатським воєводством

6 років ago admin 0

На розгляд обласних обранців виноситься проект рішення «Про затвердження Плану спільних дій на 2019 рік  до Листа про наміри між Закарпатською обласною державною адміністрацією (Україна), Закарпатською обласною радою (Україна) та Підкарпатським воєводством (Республіка Польща), який планується розглянути у ході пленарного засідання 12-ї сесії сьомого скликання. Ініціатор документу – голова облради Михайло Рівіс.

У пояснювальній записці йдеться про те, що співпраця Закарпатської області з Підкарпатським воєводством Республіки Польща ґрунтується на підписаній 21 червня 2002 року Угоді про транскордонне співробітництво між Закарпатською обласною державною адміністрацією України та Підкарпатським воєводством Республіки Польща.

У звꞌязку з активізацією співпраці регіональних органів державної влади і органів місцевого самоврядування двох областей, сторони вирішили закріпити наміри співпраці документом «Лист про наміри між Закарпатською обласною державною адміністрацією (Україна), Закарпатською обласною радою (Україна) та Підкарпатським воєводством (Республіка Польща)» й склали «План спільних дій на 2019 рік до Листа про наміри між Закарпатською обласною державною адміністрацією (Україна), Закарпатською обласною радою (Україна) та Підкарпатським воєводством (Республіка Польща)».

План спільних дій на 2019 рік заплановано підписати 15 вересня
2018 року у с. Лубня Великоберезнянського району під час проведення Дня українсько-польського добросусідства. Документ передбачає конкретні заходи та напрями, які планується здійснити у визначений термін з метою вирішення питань, що становлять спільний інтерес. Зокрема, мова йде про організацію навчань та тренінгів для громад Закарпатської області з метою передачі польського досвіду реформування органів місцевого самоврядування, обмін досвідом журналістів, у сфері розвитку сільського господарства, сприяння підвищенню ефективності використання наявного туристично-рекреаційного потенціалу двох областей; реалізації культурних програм тощо.

Реалізація Плану спільних дій на 2019 рік сприятиме активізації участі сторін у програмах, спрямованих на розвиток українсько-польського співробітництва, передусім прикордонних регіонів, залучення міжнародної технічної допомоги.

Після затвердження даного документу депутатським корпусом облради, контроль за виконанням цього рішення покладатиметься на заступника голови облдержадміністрації і профільну постійну комісію обласної ради з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації.

Крім того, обласній державній адміністрації, виконавчому апарату обласної ради, органам місцевого самоврядування області рекомендується здійснити практичні заходи щодо виконання План спільних дій на 2019 рік.

Прес-служба Закарпатської облради