Арт-мобом "Зазирнім у минулость" Закарпатський народний хор "оживить" давній Ужгород

6 років ago admin 0

15.09Автентичний подарунок рідному місту до його 1125-річчя готує Заслужений академічний Закарпатський народний хор. Атмосферу давнього затишного Ужгорода на початку ХХ-го століття відтворять за допомогою арт-мобу “Зазирнім у минулость”.

За словами ідейного натхненника та художнього керівника хору Наталії Петій-Потапчук, презентацію тогочасного духу нашого міста, екскурс давниною у понад сотню років буде здійснено за допомогою відповідного одягу, мелодій, пісень і танців зазначеної доби.

Крім Закарпатського народного хору, який буде розташований на різних локаціях у центрі міста над Ужем, зокрема оркестрової групи, артистів балету, хору, до дійства запрошені й професійні актори Закарпатського академічного обласного театру ляльок “Бавка”, студенти Ужгородського коледжу культури і мистецтв. Також глядачі побачать і тогочасних модниць: у заході візьмуть участь вихованки школи моделей “A’Star”, зокрема діти.

До того ж, наразі ведуться перемовини з підприємцями стосовно задуму відтворити й крамниці згаданого періоду. Задля цього вивчають розташування різних закладів у центрі Ужгорода на початку ХХ-го століття.