У Закарпатському муздрамтеатрі поставили сучасну новорічну казку

5 років ago admin 0

Молодий київський режисер Микола Бабин втілив п’єсу сучасної авторки М. Гончарової «Дві Снігуроньки і один Новий рік»

До Нового року Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр традиційно готує для юних глядачів казку. Але якщо в попередні роки на найбільшій театральній сцені ставили добре відому класику – «Попелюшку», «Лускунчика» чи «Снігову королеву», то цього разу пішли на експеримент.

 

Молодий київський режисер Микола Бабин втілив п’єсу сучасної авторки М. Гончарової «Дві Снігуроньки і один Новий рік». Інтригою вистави, що виглядає значно сучасніше, є підступи Баби Яги, яка володіє альтернативною Снігуронькою, а точніше – роботом, який зроблений під онучку Діда Мороза. Ситуацію ускладнює ще й Санта-Клаус, який приходить в гості до свого кузена з далекої Америки.

У виставі чимало сучасної музики, а Баба Яга навіть співає реп, написаний самим режисером. Яскраві костюми і грим, зимові декорації, гарні акторські роботи залишають свіже і приємне враження від вистави, прем’єра якої відбулася 19 грудня – на святого Миколая.

Київський режисер задоволений роботою в Закарпатському муздрамтеатрі. Йому сподобався акторський склад, відзначає багато молоді. (Раніше Микола Бабин ставив дві дитячі вистави у Мукачівському театрі драми і комедії – «Проти кого дружимо?» і «Правда про курочку рябу»).

Побачити останню прем’єру «Дві снігуроньки і один Новий рік» можна буде ще 5, 9, 12 січня об 11 та 14 годині.

 

Іванка Когутич