Справжні лісові газди на Воловеччині розпочали облаштуванні території лісового фонду та контор лісництв

6 років ago admin 0

Господар в лісі він і всюди господар. А велике різноманіття робіт з якими стикається лісівник в процесі своєї роботи вимагає від нього неабиякої кваліфікації. Тож нерідко працівникам лісового господарства доводиться освоювати і нові не притаманні їм професії. Особливо їхнє вміння виконувати різні роботи проявляються при облаштуванні території лісового фонду, контор лісництв, рекреаційних пунктів та місць відпочинку біля автодоріг і туристичних стежок.

Ось і нещодавно працівники Н-Ворітського лісництва взялися до ремонту контори лісництва, а працівники В-Ворітського лісництва вирішили облаштувати інформаційне панно біля траси Київ-Чоп на межі з Львівською областю, щоб зробити наш туристичний край ще більш привабливим для чисельних гостей Закарпаття.

За словами головного лісничого ДП «Воловецьке лісове господарство» Мирона Стецо, у Воловецькому лісгоспі розпочалася робота з наведення порядку на лісництвах. І в лісгоспі підібрані цікаві кадри. Багато з них – справжні ентузіасти з наведення належного порядку на територіях своїх лісництв. Наприклад, лісничий Нижньоворітського лісництва Михайло Щербей та Верхньоворітського Віталій Панкулич. Вони, можна сказати, душею «прив’язані» до землі та лісу. Їм є що показати колегам. Вони роблять і рекреаційні пункти і мости і гойдалки біля«точок» відпочинку. У свою чергу лісничий Михайло Щербей розповідає, що для кожного господарника головне – це створення хороших умов праці, щоб кожен робітник міг після обходу в лісі зігрітися, відпочити або ж, – працювати в теплі та комфорті. Відтак у лісництві розпочалася робота з наведення порядку на територіях лісового фонду. У Нижньоворітському лісництві планомірно йде робота по наведенню порядку: облагороджується адміністративна будівля лісництва, присадибна території, оновлюються інформаційні аншлаги, тощо.

 

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Господар в лісі він і всюди господар. А велике різноманіття робіт з якими стикається лісівник в процесі своєї роботи вимагає від нього неабиякої кваліфікації. Тож нерідко […]