Спростування інформації

6 років ago admin 0


Нам прикро констатувати той факт, що офіційне повідомлення Прокуратури Закарпатської області не відповідає дійсності. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1981324178578148&id=865571043486806

Далі – «мовою дат». 

Так, 08.08. – до суду надійшов обвинувальний акт від прокуратури за обвинуваченням у замаху на ШАХРАЙСТВО посадової особи Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради;

09.08. – справу призначено до судового розгляду на 13 годину 40 хвилин 13-го серпня 2018 року.

Вказане відображається на сайті Судова влада України (фото додається).

Зрештою, наклеп на судову інстанцію це другорядне, у порівнянні з тим, що прокуратура приховала від громадськості таку важливу «дрібницю» як ЗМІНА КВАЛІФІКАЦІЇ дій чиновниці міської ради з тяжкого корупційного злочину на злочин невеликої тяжкості! 

Гучні гасла «затримано хабарницю» більше не лунають від прокуратури, оскільки в ході досудового розслідування правоохоронці не змогли знайти докази на підтвердження причетності чиновниці до Отримання неправомірної вигоди (хабар), а тому перекваліфікували дії останньої на Шахрайство. Покарання за цей злочин, передбачає сплату штрафу, або здійснення громадських чи призначенння виправних робіт.

Більш того, клопотання про усунення обвинуваченої з посади не надходило від прокуратури не тому, що «суд не призначив судове засідання», а з огляду на те, що Шахрайство як злочин невеликої тяжкості, не передбачає застосування такого заходу як відсторонення особи від виконання посадових обов`язків. На відміну від інкримінованого їй раніше корупційного злочину – «Отримання неправомірної вигоди», де санкція статті 368 Кримінального кодексу України встановлює позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням посади та конфіскацією майна винуватця. 

Чесність і справедливість, Закон і порядок – це очевидно не принципи прокуратури, принаймні Прокуратури Закарпатської області, принаймні у цій справі.

Довідково: на сайті Судова влада відображено інформацію по справах, що перебувають в провадженні усіх судових інстанцій України.