Відкриття виставки робіт митців із Дармштадта

6 років ago admin 0

Сьогодні в Закарпатському музеї народної архітектури і побуту відбулося офіційне відкриття виставки робіт митців із Дармштадта.

Нагадаємо, ініціатором заходу стала німецька громадська організація «Дармштадт підтримує культуру». Кураторами з німецького боку виступили Клаус Блехер та Пауль Гірш, з українського – Тарас Табака. До справи активно долучилися міська влада як Ужгорода, так і Дармштадта, Закарпатська обласна державна адміністрація, громадська організація «Партнерське об’єднання Дармштадт-Ужгород», а також Дармштадтська спілка митців. Захід підтримала і німецька громадська організація «Німецько-українське коло друзів».

Розпочали офіційне відкриття із привітального слова заступника міського голови Ужгорода Олександра Білака, який наголосив на важливості таких кроків задля дружби між містами-побратимами. Крім того, Олександр Павлович подякував усім митцям, котрі відгукнулися на запрошення, а також відзначив, що захід є особливо важливим, адже цими днями виповнюється 26 років від започаткування партнерських стосунків між Ужгородом та Дармштадтом.

Далі Мар’яна Мегела, заступник директора Закарпатського музею архітектури і побуту, відзначила, мистецтво не має кордонів, а також наголосила, що для колективу цього творчого осередку є дуже почесним приймати таких гостей. Зокрема, далі слово надали Іву Юмо, голові німецької громадської організації «Дармштадт підтримує культуру», який подякував відвідувачам, які прийшли, незважаючи на спеку. Додав: «Це тепло – від наших сердець, і воно нас об’єднує».

Клаус Блейхер, голова «Дармштадтського союзу митців», також привітав присутніх, а ще поділився позитивними враженнями від перебування в Ужгороді.

Керівник «Партнерського об’єднання Дармштадт-Ужгород» Вікторія Синьо запросила відвідувачів розглянути представлену експозицію. Присутні також змогли поспілкуватися з авторами робіт. Зокрема, на захід приїхали такі німецькі митці: Йоганна Кріммель, Пауль Гірш, Курт Вільгельм Гофман, Еріка Гейне та Клаус Блейхер.

Як ми повідомляли, метою проекту є представити закарпатцям роботи митців із міста-побратима задля налагодження контактів із художниками, скульпторами та іншими креативними людьми в Ужгороді.

Відвідати виставку та помилуватися творами членів Дармштадтської спілки митців можна до 7 вересня. Вхід вільний. Наступним кроком задля підтримки дружби культур між містами-побратимами стане виставка ужгородських художників і скульпторів у Дармштадті.

1 of 42