Лісівники Міжгірського держлісгоспу вирощують декоративні культури (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

На базі Вучківського лісництва Міжгірського держлісгоспу лісівники вирощують декоративні культури. Методом живцювання, в спеціальних парниках, починають своє життя такі культури як Туя західна, Самшит, Кипарис Лавсона, Ялина канадська та інші декоративні культури.

Лісівники створили три парники, де можна виростити загалом до 5-ти тисяч саджанців. Тут витримані всі умови для оптимального росту, проводиться крапельний полив, а спеціальна захисна плівка в спекотні дні не дає палаючому сонцю пошкодити декоративні культури.

Це саме стосується й зимового періоду, однак на цей раз плівка служить захистом від снігового покрову. Клопітка праця в парниках дає свій результат. Через рік після посадки, молоді саджанці декоративних дерев, лісівники пересаджують вже до розсадника. Тут вони продовжують свій ріст. В подальшому, всі вирощені декоративні культури, лісівники реалізовують для потреб як місцевого населення так й шкіл, садочків та інших установ, які прагнуть озеленити свою прилеглу територію.

На базі Вучківського лісництва Міжгірського держлісгоспу лісівники вирощують декоративні культури. Методом живцювання, в спеціальних парниках, починають своє життя такі культури як Туя західна, Самшит, Кипарис Лавсона, […]