Депутатські запити стосуються ремонту доріг, розвитку малого підприємництва та дохідних джерел місцевих бюджетів

6 років ago admin 0

На першому пленарному засіданні 12 сесії у депутатських запитах йшлося про актуальні  питання життя краю та його громади.

Так, депутатська фракція КМКС звернулася з проханням щодо виділення із обласного бюджету коштів  у сумі 805 тис грн для продовження капітального ремонту  автодороги  Ратівці-Малі Геєвці Ужгородського району.

Іван Куцина повторно ініціював внесення змін до Податкового Кодексу  України  для підвищення  ефективності  державної політики розвитку малого підприємництва  та просив направити його на  розгляд Головного управління  Державної фіскальної служби в Закарпатській області  для підготовки відповідного  проекту звернення  облради до центральних органів державної

влади.

Роман Фурман звернувся стосовно  внесення  зміни до Заходів з регулювання  водних відносин  при проведення робіт  із розчистки русел річок в басейні  р. Тиса у Закарпатській області , що затверджені рішенням  обласної ради 21 вересня 2017 року. В затвердженому документі йдеться  про те, що за вилучені річкові відклади виконавець робіт не пізніше 15 числа місяця, котрий настає за звітнім,  здійснює цільові і добровільні внески  (відрахування)  до обласного фонду охорони  навколишнього природнього середовища. При цьому розмір  таких внесків складає  10 % від собівартості  одного метра кубічного  річкових відкладів, помноженої на обсяг вилучених  у звітному періоді  таких відкладів.

То ж депутат звернув увагу на те, що відрахування коштів тільки до обласного фонду охорони  навколишнього природного середовища  викликає обурення  в голів сільських і селищних рад населених пунктів. Позаяк вилучення  річкових відкладів  відбувається в межах самоврядних території, а сільські та селищні бюджети нічого з того не мають. На переконання обласного обранця, надходження до місцевих бюджетів  в розмірі 5 %  від вартості одного  метра кубічного  річкових відкладів, помноженої на обсяг вилучених у звітному періоді  таких  відкладів  дасть змогу покращити  вкрай важкий фінансовий стан  сільських і селищних рад, а звідси – стан справ  у частині виплати зарплати  в шкільних навчальних та інших закладах і установах та зняти  соціальну напругу  серед населення.

Усі запити підтримані депутатським корпусом та направлені у відповідні інстанції для вивчення і прийняття логічного рішення.

    Прес-служба облради