Діти та дорослі, бережіть своє життя! Будьте обережні на воді!

6 років ago admin 0

Під час купального сезону люди масово вирушають на відпочинок до водойм. Не замислюючись над правилами безпечної поведінки, купаються у необладнаних місцях, нерідко – у стані сп’яніння, пірнають у воду з човнів та урвищ, запливають далеко від берега. Така необачність стає причиною трагічних наслідків. За даними Ужгородського міськрайонного відділу ДСНС України в Закарпатській області   на території Ужгородського району та міста Ужгород зареєстровано 8 випадків загибелі на воді. Як свідчить аналіз, головною причиною загибелі на воді є людський фактор, а саме: невиконання або ігнорування населенням правил безпечної поведінки на воді, купання у невідомих та необладнаних для цього місцях, купання у нетверезому стані, залишення дітей без нагляду.

Аби попередити нещасні випадки під час відпочинку на водоймах,  просимо дотримуватись правил безпечної поведінки.

Батькам – не залишати дітей поблизу води без нагляду і переконатися, що їхнє дозвілля буде безпечним. Якщо діти не вміють плавати, не дозволяти їм заходити у воду глибше, ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів та інших плавзасобів, а також урвищ. Слід уникати води зі швидкою течією та не запливати далеко від берега. Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати  у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль, отже не вживайте спиртні напої під час купання.

Відпочинок на воді (купання, катання на човнах) повинен бути тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.

Нехай Ваш відпочинок буде радісним, приємним, а головне – безпечним!

Відділ оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення

Ужгородської міської ради