Іван Барна: “Рекреаційна діяльність дає багато користі для загального добра” 

6 років ago admin 0

Зайве говорити про широкомасштабне значення лісу в народному господарстві і, зокрема, у житті кожної людини. Цей унікальний дар природи не лише прикрашає, але й оздоровлю нашу землю. Ліс – це, як кажуть, і лікар.

Працівники ДП “Міжгірське лісове господарство” з року в рік прагнуть організувати повноцінний відпочинок як місцевого населення, так і приїжджого люду на лісових територіях за їхніми запитами. Зводяться різних форм архітектурні споруди, від легких навісів, що служать сховом від негоди, до більш складних, що в пригоді для комфортних туристичних привалів. Декоративне перевтілення ландшафтів зазнало ур. Завирище завдяки зусиллям Вучківського лісництва, ур. Борсуків (Міжгірське лісництво), ур. Ріки (Майданське лісництво), на Торунському перевалі (Лопушнянське лісництво). 

Резонно зауважує директор міжгірських держлісгоспівців Іван Барна, що рекреація має багато плюсів. Завдяки благоустрою лісових територій навіть створюються … додаткові робочі. В цьому можна переконатися бодай у зоні прогулянки біля гідрологічної пам’ятки – водоспаду Шипіт. Завдяки тому, що тут у мальовничому куточку, який круглорічно відвідують тисячі і тисячі туристів, споруджені з неабияким смаком лісові павільйони, котрі служать за зручні торгові точки і де працює майже півтора десятка людей, реалізовуючи сувеніри, дари навколишньої природи – ягоди, гриби, лікарські рослини, домашню продукцію – сир, бринзу, молоко та інший товар, готуючи смачні і запашні шашлики. Успіху вдалося досягнути внаслідок конструктивного співробітництва державного лісогосподарського підприємства з приватними підприємцями, Пилипецькою сільською радою, яку очолює діловий голова Василь Готра. Рекреаційні послуги, що надають лісівники обопільно вигідні: додатково поповнюється як казна держлісгоспу, так і органу місцевого самоврядування, мають прибуток, звичайно, й самі комерсанти. А розташовані всілякі рекреаційні споруди у нагоді для короткочасного відпочинку організованих подорожуючих груп. Потурбувалися лісівники і про створення належних умов для сімейного дозвілля, облаштувавши дитячий ігровий майданчик. 

Взагалі то у популярному туристичному містечку працівниками “зеленого цеху” здійснено цілий комплекс робіт для того, щоб естетично сприймався загальний вид даної місцевості. Цього року введено в експлуатацією і екзотичний об’єкт – мотузкову підвісну екостежку з елементами альпійського спуску. На відстані 145 метрів вона простягнулася від самого підніжжя чарівного у будь-яку пору року шумливого водопаду. Прокопана тут і піша лісова стежина, що має просвітницький характер. Розміщені обабіч неї інформаційні таблички характеризують тутешні дерева і рослини, в тому числі, які занесені у Червону книгу, закликають мандрівників любити і цінувати матінку-природу.

За словами директора держлісгоспу Івана Барни, лісівники будуть і надалі все робити залежне від них, щоб люди, відвідуючи ліс з метою відпочинку, отримували заряд енергії, здоров’я, радості. Бо тих, хто прагне пізнати пишну красоту природи, все більшає.

Зайве говорити про широкомасштабне значення лісу в народному господарстві і, зокрема, у житті кожної людини. Цей унікальний дар природи не лише прикрашає, але й оздоровлю нашу […]