На Ресурсному центрі запрацював розділ «Розвиток гірських територій Українських Карпат»

6 років ago admin 0

На платформі Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку, що є структурним елементом Української асоціації районних та обласних рад, запрацював розділ «Розвиток гірських територій Українських Карпат».

Така ініціатива створена для максимального залучення усіх зацікавлених осіб до реформування та оновлення нормативної-правової бази, а також стратегічної документації про гарантії розвитку Карпат.

Так, на сторінці можна ознайомитись з інформаційно-аналітичними документами, існуючою нормативно-правовою базою та такою, що напрацьовується, зарубіжним досвідом покращення життя на гірських територіях та останніми новинами

Крім того, на порталі постійно висвітлюються напрацювання робочої групи з аналізу проблемних питань гірських територій. Зазначена група створена рішенням Прем’єр-міністра Україні. На сьогодні, за урахуванням її пропозицій, Мінрегіоном підготовлений проект Концепції Державної програми розвитку гірських територій.

Також на порталі існує обговорення зазначеного питання, де усі бажаючі, зареєструвавшись, можуть брати участь у такому.

Як акцентував Сергій Цибитовський, Радник Асоціації та учасник згаданої робочої групи, усі дописи на порталі обов’язково аналізуватимуться та виноситимуться на засідання робочої групи.

На головній сторінці сайту Асоціації створений відповідний банер, натиснувши на який, ви можете перейти на розділ.

Нагадаємо, раніше Асоціація долучалась до розробки урядового законопроекту Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сталого розвитку та створення нових робочих місць у гірських та високогірних населених пунктах. Мета Закону підвищити соціальні гарантії, а також якість та доступність до надання публічних послуг.

Документ знаходиться на етапі обговорення профільним парламентських Комітетом.