Позашкіллю 100 років

6 років ago admin 0

На схилах мальовничих гір Закарпаття лідери учнівського врядування “Нове покоління” зініціювали проведення флешмобу “Тут я навчився…” і присвятили його 100-річчю Позашкільної освіти в Україні.          

Нам всім варто пам’ятати давню і славетну історію позашкілля, його традиції і, головне, провідну роль позашкільної освіти в реалізації завдань щодо створення умов для самовизначення, саморозвитку, самореалізації дитячої особистості, її професійної орієнтації, формування соціально­-громадського досвіду, моральних якостей, профілактики бездоглядності, безпритульності, правопорушень тощо.

Щорічно позашкільними навчальними закладами України проводиться понад 80 тисяч Всеукраїнських організаційно­-масових заходів та конкурсів з дітьми і учнівською молоддю за різними напрямами. Важливо зберігати і всіляко розвивати систему позашкільної освіти. Їй потрібна постійна цілеспрямована відповідальна державна підтримка. Адже щобільша кількість дітей буде охоплена позашкільною освітою, то успішнішим стане наше молоде покоління у майбутньому. Позашкілля – це кузня талантів, яка працює на позитивний імідж держави у світовому просторі.