Збережемо ліс не лише на картинах!

6 років ago admin 0

У найближчі дні на всій території України спостерігатиметься надзвичайно спекотна погода, переважатиме високий та надзвичайно високий клас пожежної небезпеки. У цей період, як свідчить багаторічний досвід, виникає найбільша кількість лісових пожеж, які в окремих випадках набувають масштабів надзвичайних ситуацій. Часто причиною лісових пожеж стає людський фактор. Спалювання сухої трави, кинутий недопалок, незагашене багаття, недотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі можуть стати причиною справжньої екологічної катастрофи.

У зв’язку з цим, рятувальники Закарпаття закликають мешканців регіону не випалювати стерню на полях, утримуватися від відвідування лісових масивів у таку спекотну погоду, яка склалася на сьогодні.

Для запобігання можливого виникнення пожежі, необхідно знати й дотримуватися наступних правил:

– не розводити багаття у хвойних молодняках, у місцях з наявністю сухої трави, на ділянках лісу, де багато повалених дерев та в лісосмугах. Розводити багаття потрібно на відкритих, спеціально обладнаних місцях, попередньо їх обкопавши або обклавши камінням. Перед виходом з лісу багаття необхідно залити водою або засипати землею.

– не кидайте палаючі сірники й недопалки на землю.

– не паліть і не користуйтеся відкритим вогнем поблизу легкозаймистих рідин та матеріалів.

Шановні жителі, та  гості  Закарпаття!

Просимо вас  дотримуватись правил  пожежної безпеки  в лісах,  не допускати  вогню у лісі, у випадку виявлення  лісових пожеж  негайно   повідомляти  за номером «101»

ліс 3.jpg