Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за лютий

4 роки ago admin 0

28 лютого закарпатські рятувальники, під головуванням начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака, за участі керівного складу Управління та начальників структурних підрозділів області, провели нараду за підсумками роботи впродовж лютого та намітили пріоритетні напрямки подальшої діяльності.

Захід розпочався з приємного – вручення особовому складу чергових спеціальних звань та відзнак за сумлінну службу. 

За звітний період в області, в порівнянні з минулорічною статистикою, не сталося жодної надзвичайної ситуації. Також спостерігається тенденція до зниження кількості пожеж та некласифікованих надзвичайних подій. Так, упродовж лютого зареєстровано 105 пожеж. Тоді як за звітний період минулого року їх було 199. Загалом з початку 2020 року в області виникло 218 пожеж. Це на 29,2% менше, ніж аналогічні показники 2019 року (308 випадків).

Окрім цього упродовж перших двох місяців на території області сталося 76 (з яких у лютому – 36) некласифікованих надзвичайних подій. Це на 7 випадків менше минулорічної статистики.

Правда, така позитивна динаміка не дає підстав рятувальникам для заспокоєння, адже попереду весна і люди почнуть масові “прибирання” своїх обійсть за допомогою вогню. Отож, потрібно ще посилювати просвітницько-профілактичну роботу з населенням щодо попередження пожеж, спричинених безконтрольним спалюванням сухостою та сміття

Серед пріоритетних завдань оперативно-рятувальної служби Закарпаття – запобігання пожежам у житловому секторі та проведення профілактичної роботи у цьому напрямку із населенням. Окрім питань пожежної безпеки присутнім було наголошено на постійному моніторингу погодних умов та готовності до реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути внаслідок їх погіршення.

Також на нараді йшлося і про подальшу співпрацю з об’єднаними територіальними громадами щодо перспективи створення на їх територіях підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони та недопущення проявів корупційних діянь в системі ДСНС.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0038.JPGDSC_0035.JPG

DSC_0051.JPGDSC_0055.JPG

DSC_0065.JPGDSC_0047.JPG