Про свою роботу впродовж липня говорили на підсумковій нараді закарпатські рятувальники

6 років ago admin 0

Сьогодні, 1 серпня, в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулася підсумкова нарада за результатами оперативно-службової діяльності за липень. Головував на нараді начальник Управління Роман Гудак.

Так, з початку року (станом на 01 серпня) кількість пожеж у порівнянні з аналогічним періодом 2017 зменшилася на 9 %. Якщо на 01 серпня 2017 року було зафіксовано 1113 пожеж, то наразі маємо 1012 випадків загорань у краї. Зменшення є несуттєвим, але припиняти роботу щодо запобігання пожеж не варто, тож керівництвом було наголошено на  подальшому проведенні профілактики пожеж. Зокрема і у екосистемах, лісах та на сільгоспугіддях краю.  

Однак, занепокоєння рятувальників викликає значне зростання кількості загибелей на воді. Якщо станом на 1 серпня 2017-го було зареєстровано 19 випадків, то цьогоріч їхня кількість збільшилася до 29 осіб, серед яких п’ятеро неповнолітніх. Аналіз свідчить, що основними причинами загибелі людей є використання для відпочинку стихійних, непристосованих для цього місць; нехтування громадянами елементарними правилами поведінки на воді, купання в нетверезому стані та недогляд за дітьми.  

Підсумовуючи‚ начальник закарпатських рятувальників Роман Гудак визначив основні завдання над якими слід працювати у подальшому. Зокрема, пріоритетними залишаються: готовність рятувальних підрозділів до дій за призначенням в умовах надзвичайних ситуацій, а також виконання комплексу заходів, спрямованих на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, випадків загибелі людей на них. Це, насамперед, профілактика загибелі людей на водних об’єктах області, під час пожеж, посилення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання нового  врожаю, недопущення пожеж в лісових масивах.

Також наголошувалося й на комплексі організаційно-профілактичних заходів щодо підготовки освітніх закладів до початку нового навчального року та зверталася увага на підготовці підрозділів до осінньо-зимового періоду. Разом цей комплекс заходів дозволить підвищити ефективність реагування підрозділів ДСНС на різноманітні надзвичайні ситуації, а значить мінімізувати їх наслідки.

У ДСНС України у Закарпатській області

Изображение 020.jpgИзображение 019.jpg

Изображение 035.jpgИзображение 052.jpg