Відверто про легалізацію трудових відносин

6 років ago admin 0

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Закарпатській області Зорян Берник провів днями семінар на тему: «Легалізація трудових відносин» з працівниками Закарпатського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Учасники заходу розглянули низку актуальних на сьогодні питань.

Йшлося, зокрема, про переваги легального працевлаштування, регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства,  порядок оформлення трудових відносин та санкції за їх неналежне виконання; випробування працівника під час прийому на роботу і головні вимоги, яких повинні дотримуватись роботодавці при вивільненні працівників.

Водночас посадовець Управління Держпраці повідомив присутнім алгоритм проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань, пояснив різницю між трудовим договором,  контрактною формою трудового договору та цивільно-правовою угодою.

У рамках проведення семінару учасники мали змогу отримати фахову консультацію стосовно застосування норм трудового законодавства на практиці та отримати відповіді на власні запитання.