Порядок надання одноразової матеріальної допомоги краянам у рамках Програми «Турбота» вдосконалюється

6 років ago admin 0

На першому пленарному засіданні 12 сесії облради депутати  внесли зміни і доповнення до  Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян  на  2016 – 2018  роки.

Вони стосуються  Порядку надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які  внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки.

То ж у новій редакції документу  йдеться про те, що Інформаційно-обчислювальний центр не здійснює виплату матеріальної  допомоги, якщо буде виявлено, що заявник протягом поточного року вже отримував одноразову матеріальну допомогу за рахунок коштів обласного бюджету за тим самим підпунктом пункту 2 цього Порядку за зверненням, яке надійшло в цьому ж році, про що повідомляють заявника та обласну державну адміністрацію або виконавчий апарат обласної ради. Та  за винятком випадків, коли:

допомога не виплачена  заявнику у році реєстрації його звернення;

звернення щодо виділення матеріальної допомоги надійшло до депутата або групи депутатів обласної ради.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на заступника голови обласної державної адміністрації та профільну постійну комісію обласної ради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення.

     Прес-служба облради