Завершилась планова перевірка ТДВ «Приборжавське заводоуправління будматеріалів»

6 років ago admin 0

Провели цей контрольний захід  посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області. Треба сказати, що ТДВ «Приборжавське заводоуправління будматеріалів» – один з найдавніших в  області заводів, початок створення якого припадає на повоєнні роки. Підприємство  спеціалізується на видобутку вапняку, глини, що використовуються у виробництві для виготовлення вапна будівельного, цегли, щебеню і піску декоративного, виробів з бетону.

Фахівці Управління Держпраці, головні державні інспектори відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Михайло Повх, Андрій Ковальчук та Розалія Федоришин, кожен за своїм напрямом, перевірили діяльність служби охорони праці, маркшейдерської служби, електрогосподарства, роботу цеху помолу вапняку, дробильних комплексів, кар’єр,  вантажну підвісну дорогу та інших підрозділів на дотримання норм охорони праці та промбезпеки.

 «Чимало виявлених порушень порівняно незначні, – каже Михайло Повх. – Відрадно, що окремі з них керівництво підприємства  усунуло відразу під час проведення перевірки».

Водночас галузеві інспектори  встановили і низку серйозних порушень. Наприклад,  у цеху помолу вапняку певні недоліки виявлені на стрічкових конвеєрах. Зокрема, рухомі частини та  муфтові передачі приводів живильників не огороджені, не працює запобіжний вимикач. Подібна ситуація і з дробкомплексами, де пасові передачі приводів живильника також не мали огородження. Тривогу викликав і той факт, що два екскаватори, які працюють на підприємстві, належним чином не укомплектовані.

За підсумками перевірки, керівництву ТДВ «Приборжавське заводоуправління будматеріалів» рекомендовано призупинити роботу окремих механізмів до усунення виявлених недоліків. На посадових осіб підприємства накладено адміністративне  стягнення  у вигляді штрафу та видано приписи для обов’язкового усунення інших порушень.