Лісівники зі Швейцарії здійснили робочий візит на Перечинщину

6 років ago admin 0
Лісівники зі Швейцарії Маркус, Курт, Ервін, Руеді та Олі разом із доктором сільськогосподарських наук, професором, завідувачем кафедри лісівництва національного лісотехнічного університету України, академіком Лісівничої академії наук України Василем Лавним з робочим візитом відвідали ДП «Перечинське лісове господарство».
 
Метою візиту колег з далекої Швейцарії було ознайомлення із системою ведення лісового господарства в Україні та порівняння її зі швейцарською системою, методами проведення рубок в букових лісах, складом насаджень, проведення лісогосподарських заходів в насадженнях дугласії.
 
Під час робочого візиту в ДП «Перечинський лісгосп» лісівники відвідали та провели дослідження на ПЛНД дугласії зеленої в Тур’я-Реметівському лісництві квартал 5 виділ 13. Вони обмірювали дерева дугласії дроном.
 
Також закордонні лісівники ознайомилися із методом проведення рубок головного користування на підприємстві, побувавши на таких рубках в Дубриницькому лісництві квартал 1 виділ 12. В Дубриницькому лісництві вони ще ознайомилися із проведенням рубок догляду, відвідавши ділянку з прохідною рубкою в дубовому насадженні квартал 1 виділ 14 та освітленням квартал 1 виділ 15.
 
Гості з країни центральної Європи розповіли про роботу ведення лісового господарства та зазначили, що методи ведення відрізняються від української. Зокрема, у Швейцарії лісового господарювання націлене на отримання товарної деревини, проведення рубок у деревостанах, де діаметр дерева не менше 50 см. Це дає можливість отримати товарну деревину. Система проведення рубок головного користування в них вибіркова.
 
Лісівники Перечинщини сподіваються, що такі візити зміцнять міжнародну співпрацю між лісовими господарствами та дадуть змогу вдосконалити систему ведення лісового господарства в Україні.
 
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Лісівники зі Швейцарії Маркус, Курт, Ервін, Руеді та Олі разом із доктором сільськогосподарських наук, професором, завідувачем кафедри лісівництва національного лісотехнічного університету України, академіком Лісівничої академії наук […]