Продовжується напрацювання спільних проектів міст-побратимів Ужгорода та Дармштадта

6 років ago admin 0

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступник Олександр Білак зустрілися сьогодні із головою товариства «Німеччина-Україна-Молдова» (Дармштадт) Ульріхом Віссманном та інтегрованим експертом з розвитку побратимства Мартіном Ройтером, обговорили майбутні проекти у рамках співпраці між містами-побратимами Ужгородом та Дармштадтом.

Так, погодили дві проектні пропозиції, над якими працюватимуть: стосовно поводження із побутовими відходами, їх переробки та сортування сміття, а також щодо якості води, систем очищення.

Наступного місяця в Ужгороді в рамках співпраці відбудеться виставка картин німецьких художників, у 2019 році вже ужгородські митці презентуватимуть свої роботи на виставці у Дармштадті.

У вересні до обласного центру Закарпаття приїде делегація із Дармштадта – експерти у сфері поводження з побутовими відходами та очищення води. Вони нададуть представникам міської ради, комунальних підприємств фахові консультації з підготовки проектів, які потрібно подати до кінця 2018 року, щоб отримати фінансування у наступному.

Нагадаємо, торік, у 2017-му, виповнилося 25 років співпраці Ужгорода та Дармштадта, за цей час було реалізовано багато спільних проектів у різних напрямках: освітні обміни, спільні спортивні і культурні заходи тощо.

1 of 6