Монтаж баштового крану на одному з будівельних майданчиків Ужгорода був виконаний з порушеннями

6 років ago admin 0

На це вказали фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області керівництву ТОВ Житлово-будівельна компанія «Данте-Буд» у ході проведення планової перевірки. Названа фірма-забудовник добре відома ужгородцям, оскільки її будівлі користуються попитом серед споживачів на ринку нерухомості. Під час контрольного заходу посадовці  перевірили функціонування системи управління охороною праці, дотримання персоналом вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання будівельно-монтажних робіт на будівельних об’єктах.

За результатами перевірки встановлено, що не завжди «новачки» після первинного інструктажу проходять під керівництвом досвідчених та кваліфікованих працівників стажування на робочому місці. Засоби індивідуального захисту, спецодяг та спецвзуття видаються з порушенням періодичності. Водночас не всі працівники пройшли медогляд.

Певні недоліки виявлені і у веденні документації (журналу обліку та видачі інструкцій)

Та одним з найбільших порушень, зафіксованих під час проведення перевірки, було виконання монтажу баштового крану без відповідного проекту виконання робіт, що послужило причиною накладення  на підприємство штрафу. Крім цього, як повідомив  головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки  Ігор Кос, керівництву ТОВ направлено приписи для обов’язкового усунення виявлених порушень.