м. Ужгород: вогнеборці визначали кращого начальника караулу

6 років ago admin 0

В Ужгороді, на базі Управління ДСНС України у Закарпатській області, відбувся конкурс «Кращий начальник караулу» серед підрозділів ДСНС краю. Метою щорічних змагань є удосконалення професійної майстерності й підвищення авторитету начальників караулів державних пожежно-рятувальних підрозділів, запровадження у караулах передового досвіду підготовки особового складу, забезпечення належного утримання техніки до дій за призначенням і підтримання високого рівня дисципліни під час несення служби.

Конкурс на звання кращого начальника караулу складається з двох етапів – теоретичного та практичного. Спочатку конкурсанти вирішують тестові завдання з дисциплін, що вивчалися протягом навчального року в системі службової підготовки, і дві задачі з пожежної тактики.

Далі професійні вогнеборці демонструють свою хорошу фізичну форму, виконуючи 5 нормативів зі спеціальної підготовки. Зокрема, пожежники одягають бойовий одяг і спорядження на швидкість, в’яжуть подвійну рятувальну петлю й одягають її на умовного потерпілого, закріплюють мотузку за конструкцію, переносять, підвішують штурмову драбину й піднімаються по ній на 4-й поверх навчальної вежі, а також піднімаються по встановленій висувній драбині у вікно 3-го поверху вежі. Усі ці навички необхідні кожному вогнеборцю для щоденного порятунку людських життів під час ліквідації загорань.

За результатами  Лауреатів конкурсу визначатимуть за двома номінаціями: «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів» та «Кращий молодий начальник караулу». Переможці у кожній із цих номінацій братимуть участь від Закарпаття у всеукраїнських змаганнях, які відбудуться у вересні поточного року у м. Вінниця.

P5200317.JPG  P5200306.JPG

IMG_0003.JPG

У ДСНС України  у Закарпатській області