Звіт про роботу відділу організаційно-кадрової роботи апарату райдержадміністрації за І півріччя 2018 року

6 років ago admin 0
 

altУ І півріччі 2018 року відділ організаційно-кадрової роботи апарату райдержадміністрації свою діяльність спрямував на виконанні основних положень Конституції України відповідних законів України, постанов Верховної Ради, указів і розпоряджень Президента України, постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів України, а також розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій, положеннями про апарат та відділ організаційно-кадрової роботи апарату районної державної адміністрації. Робота відділу проходила згідно перспективного плану роботи районної державної адміністрації на 2018 рік та квартальних планів робіт, затверджених розпорядженнями голови райдержадміністрації.
Впродовж І півріччя 2018 року відбулося 6 засідань колегії райдержадміністрації, розглянуто 15 питань життєдіяльності району. Питання торкалися найбільш актуальних проблем: соціально-економічного розвитку, наповнення місцевих бюджетів, мережу загальноосвітніх закладів району, встановлення лімітів та стан оплати за спожиті енергоносії, про дотримання антикорупційного законодавства, благоустрій населених пунктів району, дотримання виконавської дисципліни та роботи зі зверненнями громадян, про підсумки роботи господарського комплексу в осінньо-зимовий період, актуальні питання висвітлення роботи райдержадміністрації, її структурних підрозділів та життя району на офіційному сайті райдержадміністрації у 2017 році, про перспективи подальшого функціонування закладів та об’єктів освіти, охорони здоров’я та культури в районі тощо. За наслідками проведення колегій райдержадміністрації прийнято 10 рішень, 4 розпорядження та 1 доручення голови райдержадміністрації.

З початку року організовано та проведено: мітинги до Дня Соборності України, Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Дня Героїв Небесної Сотні, вшановано День пам’яті Героїв Крут, заходи, присвячені 204-й річниці від дня народження Т.Г. Шевченка, взято участь у святкуванні 79-ї річниці Карпатської України на меморіалі „Красне Поле” поблизу м. Хуст, відбулося покладання квітів до пам’ятника січовим стрільцям в урочищі „Семихатки” Білківської сільської ради, заходи до 32-ї річниці Чорнобильської трагедії, до Дня пам’яті жертв політичних репресій, відзначення Дня примирення, Дня Скорботи, урочистості до Дня державної служби та Дня Конституції України. Організовано та проведено фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів „Гамора – 2018” у                  с. Лисичово.

Впродовж І півріччя 2018 року проводилися: щотижневе планування роботи державної адміністрації, виїзні прийоми громадян за участі голови райдержадміністрації (згідно графіку) щодо покращення соціально-економічного стану сільської ради, а також надання матеріальної допомоги громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах; робота щодо чергування працівниками у приймальні у вихідні та святкові дні, на обідню перерву; наради при голові, заступниках та керівнику апарату райдержадміністрації, селекторні наради; підготовлено відповіді на звернення громадськості району. Підготовка розпоряджень та наказів на відпустки працівників райдержадміністрації, присвоєння рангів державним службовцям, які успішно відпрацювали на посадах строки згідно чинного законодавства, надбавок до заробітної плати відповідно до відпрацьованої кількості років на державній службі, проводився моніторинг основних культурно-масових та спортивних заходів у межах району, моніторинг засідань виконкомів та сесій сільських рад, підготовлено та затверджено розпорядження голови райдержадміністрації „Про план роботи районної державної адміністрації на ІІ квартал 2018 року” та „Про план роботи районної державної адміністрації на ІІІ квартал 2018 року”, а також підготовлено звіт за І квартал поточного року.

Відділомзабезпечено підготовку розпорядчих документів про структурні зміни в райдержадміністрації, про призначення, переведення, звільнення, надання відпусток та направлення на відзначення Почесними грамотами, Грамотами та Подяками райдержадміністрації. Проведено конкурси на заміщення вакантних посад. Прийняття на державну службу та просування по службі в управліннях та відділах райдержадміністрації здійснювалося відповідно Закону України ,,Про державну службу” та постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246 ,,Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби”, у І півріччі 2018 року проведено 3 конкурси на зайняття вакантних посад державної служби категорії ,,Б” та ,,В”.

Протягом І півріччя 2018 року призначено 4 державних службовців, з них за конкурсом – 3. Звільнено 7 державних службовців.

У І півріччі поточного року проведено І тур щорічного Всеукраїнського конкурсу ,,Кращий державний службовець”, у якому взяло участь п’ять державних службовців райдержадміністрації. За підсумками І туру Всеукраїнського конкурсу ,,Кращий державний службовець” було визначено переможців: у номінації ,,Кращий керівник” – Вагерич Володимир Михайлович, начальник соціального захисту населення райдержадміністрації, у номінації ,,Кращий спеціаліст” Степа Оксана Іванівна, провідний спеціаліст підвідділу з прийому документів відділу соціальних допомог та компенсацій управління соціального захисту населення райдержадміністрації. Переможців конкурсу було направлено для участі в ІІ турі конкурсу. Протягом І півріччя 2018 року 4 державних службовців пройшли навчання в Закарпатському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування також 1 державний службовець пройшов навчання Львівському регіональному інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Усі вказані події та організаційно-масові заходи роботи відділу висвітлені на веб-сторінці райдержадміністрації та на світлинах районної газети „Нове життя”.

 

 

Начальник відділу організаційно-кадрової

роботи апарату райдержадміністрації                                        Ю. Барнак