Звіт про роботу архівного відділу Іршавської РДА за І півріччя 2018 року

6 років ago admin 0
     altУ першому півріччі 2018 року архівний відділ працював над виконанням Плану розвитку архівної справи в Іршавському районі на 2018 рік затвердженого головою адміністрації 01.12.2017 року.

         За перше півріччя проведено ремонт документів з паперовою основою в кількості 50 справ, оправлено і підшито 95 документів, закартоновано 312 справ. Проведено перевіряння наявності, фізичний стан та експертизу цінності документів, що знаходяться в архівному відділі згідно Програми здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів Національного архівного фонду на 2015-2019 роки в 6-ти фондах в кількості 903 документи.
   Проведено описування управлінської документації в кількості 102 документи, прийнято на державне зберігання 767 одиниць зберігання, з них 502 з кадрових питань (особового складу). Проведено 6 засідань експертної комісії на яких схвалено 265 описів справ управлінської документації, погоджено 502 описи справ на документи з кадрових питань (особового складу), 5 номенклатур справ.

         Проведено 5 комплексних перевірок установ та організацій з питань ведення діловодства та архівної справи.

         Проведено семінар з секретарями сільських рад з питань складання номенклатур справ та порядку передавання документів на державне зберігання.

         Видано 426 довідок соціально-правового характеру, на особистому прийомі побувало 137 громадян.

         Проведено виставки архівних документів до 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки; 100-річчя бою під Крутами; 100-річчя з дня народження Гончара О.Г.; до 80-х роковин Великого терору-масових політичних репресій 1937-1938 років. Опубліковано дві статті в газеті «Нове життя». Обслужено в читальному залі 10 користувачів документів, яким видавалось для користування 215 справ документів.

         Надавалась методична та практична допомога виконкомам сільських рад, установам та організаціям з питань складання номенклатур справ, описів документів постійного зберігання, з кадрових питань (особового складу) та акті про вилучення до знищення документів що не належать до Національного архівного фонду.

 

 

 

Начальник архівного відділу                                               М.Тернинко