Лісівники Закарпаття переймали досвід у колег з Туреччини щодо охорони лісів від пожеж

6 років ago admin 0
Українські лісівники нещодавно побували з ознайомчою поїздкою в Туреччині. Упродовж п’ятьох днів представники українського лісівницвта, серед яких були і лісничий Богданського лісництва Микола Грапинюк та провідний інженер лісового господарства Михайло Лофердюк, ознайомились із веденням лісового господарства в Туреччині.
 
Мета візиту, яка була визначена для роботи – вивчення комплексної системи протипожежного захисту лісів та необхідного реагування на загоряння в екосистемах.
 
У вступній промові регіональний менеджер лісового господарства Анталії Ведат Дікічі заявив:
 
«Майже всі лісові масиви знаходяться в державній формі власності і відповідно фінансуються з бюджету країни. У Туреччині посилено працюють над збереженням лісових масивів від пожеж. Регулярно проводяться тренінги, семінари та навчання, змодельовані нашими кадрами. Однак так само регулярно й проводяться семінари задля спільного обміну досвідом з нашими колегами з інших країн».
 
Як розповідають закарпатські лісівники, в умовах високого температурного режиму та постійних вітрів у турецьких колег робота з протипожежного захисту поставлена на найвищому рівні. Лісівники мають достатнє державне фінансування, сучасну техніку та обладнання, використовують для гасіння пожеж авіацію. Господарювання у цьому напрямку ведеться згідно з останніми світовими розробками і надбаннями. Тому було чому повчитися та перейняти досвід для втілення у нашій роботі. А ще турецькі лісівники вчили нас завжди приймати виважені рішення у надзвичайних ситуаціях, ніколи не поспішати, розробляти стратегію та кілька варіантів, які дозволять уникнути поширення лісової пожежі та зменшити її наслідки.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Українські лісівники нещодавно побували з ознайомчою поїздкою в Туреччині. Упродовж п’ятьох днів представники українського лісівницвта, серед яких були і лісничий Богданського лісництва Микола Грапинюк та провідний […]