На засіданні регіональної комісії говорили про попередження пожеж у весняно-літній період та затвердили Паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в Закарпатській області

3 роки ago admin 0

Сьогодні, 16 квітня, під головуванням першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Мирослава Білецького, за участі начальника Головного управління ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака та керівників служб життєзабезпечення області, в режимі відеоконференції,  відбулося чергове засідання  регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час заходу обговорено ряд важливих питань, що стосувалися забезпечення у 2021 році протипожежного захисту місць збирання та зберігання врожаю, зернових і грубих кормів; посилення протипожежного захисту в області у літній пожежонебезпечний період; попередження пожеж у житловому секторі та недопущення загибелі і травмування людей на них.

Окремою темою обговорення було  попередження пожеж в екосистемах краю, адже з початку року спостерігається негативна тенденція щодо їх виникнення. Загалом же із початку 2021 року підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 491 пожежу. Площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 525 га. На превеликий жаль внаслідок спалювання сухої рослинності вже  троє чоловік отримали опікові  травми.  З огляду на таку негативну тенденцію, рятувальники рекомендували представникам органів влади та територіальних громад посилити роз’яснювальну роботу з жителями щодо небезпеки спалювання сухої рослинності під час весняно-польових робіт.

Також прийнято важливі рішення щодо затвердження Паспорта ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в Закарпатській області.

За підсумками наради надано відповідні протокольні доручення. керівникам районів, виконавчим комітетам місцевих рад територіальних громад тощо.

 

DSC_0175.JPG   DSC_0160.JPG

DSC_0163.JPG   DSC_0180.JPG

ГУ ДСНС України у Закарпатській області