В Ужгороді відзначили 3-ю річницю створення Національної поліції України

6 років ago admin 0

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні взяв участь в урочистих зборах із нагоди 3-ї річниці створення Національної поліції України, які відбулися в обласному центрі Закарпаття на площі Народній.

Вітаючи колег із різних підрозділів, які вишикувалися поруч із пам’ятником Тарасу Шевченку, начальник Головного управління Національної поліції у Закарпатській області Роман Стефанишин нагадав, що 3 роки тому Президент України підписав закон про створення правоохоронного органу нового зразка, наголосив на якісному забезпеченні діяльності працівників поліції сучасною технікою, новими авто, програмним забезпеченням тощо.

Загиблих при виконанні службового обов’язку вшанували хвилиною мовчання і двоє поліцейських віднесли квіти до пам’ятника полеглим правоохоронцям.

Перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто побажав поліцейським ефективної роботи і підтримки суспільства.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв відзначив, що за 3 роки неможливо повністю втілити реформу, але Національній поліції вдалося домогтися чи не найважливішого – змінити ставлення громадян до правоохоронців, завоювати довіру. За це та сумлінну роботу у забезпеченні прав та свобод громадян Богдан Євстафійович щиро подякував поліцейським і побажав чесно служити народу України, здоров’я, щастя і родинного благополуччя.

Начальник Управління патрульної поліції Закарпатської області Юрій Марценишин подякував працівникам за сміливість, мужність, за те, що дотримуються принципів, закладених на старті створення Національної поліції України. Висловив вдячність і за допомогу, підтримку патрульної поліції колегам з інших підрозділів ГУ Нацполіції Закарпаття.

Щиро привітали поліцейських також перший заступник голови Мукачівської райдержадміністрації Андрій Данканич та заступник Мукачівського міського голови Олександр Галай.

Посадовці вручили правоохоронцям відзнаки міністра внутрішніх справ, чергові звання, грамоти, подяки, пам’ятні подарунки тощо. Ужгородський міський голова Богдан Андріїв нагородив грамотами міської ради працівників патрульної поліції: капрала, поліцейського роти №1 Едуарда Баллу; старшого лейтенанта, старшого інспектора з професійної підготовки відділу кадрового забезпечення Віталія Біленя, молодшого лейтенанта, інспектора роти №1 Олега Деревянка, старшого лейтенанта, старшого інспектора з особливих доручень відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Віту Копинець; старшого лейтенанта, заступника командира батальйону Ігоря Щербанича.

Після завершення урочистих зборів поліцейські провели показові виступи на площі Народній. Зокрема, представили як використовують службових собак, щоб знайти зброю в авто і затримати злочинця; як визволяють заручників, затримують грабіжників, протидіють озброєним нападникам, свої навички у бойовому мистецтві. На виставці поруч із площею також всі охочі можуть оглянути зброю і спецпристрої, які використовує поліція, транспорт і навіть важку техніку – бойові розвідувально-дозорні машини.

1 of 50